Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın bapsı, yangın merdiveninin yalaz ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. örgüda bulunan insanoğluın emniyetliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetleme altına aldatmaınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Binalarda muayyen standartlarda bucak alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları yürekermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Bununla omuz omuza yangın merdivenlerinin bir yüzının bariz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda hayat zayiatının olma ihtimali gülmeyen oranda düşmektedir.

Yangın yahut müstacel tavır vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla tahliye edilmesi için Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Özellikle hassas ve giranbaha materyallerin olduğu odaların baplarının katiyetle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Cam yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, içki malzemesinden mamultır ve umumiyetle modern binalarda kullanılır.

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi midein yaşamsal öneme sahiptir. Tetkikat yangın mebdeladıktan sadece 3 an içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk mideindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece oflaz ise buna ilişkilı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanı sıra fiyat enseışını getirmektedir.

Bir yangın hâlinde yahut rastgele bir müstacel Yangın Kapısı durumda, kullanıcıların yanlışlıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan buyurmak zorunda kalmaksızın bir çıkışa veya çıkışlara vasıtasız erişmeleri derunin mukteza tedbirler karşıır.

Göksu Kapı üretim alanlarında mahir ekibimiz tarafından belirlenen kuruluşdaki Yangın Kapıları en Yangın çıkış kapısı istanbul şiddetli kalite ve en normal hediye politikamıza normal olacak şekilde üretilir.

Yangın kapıları herhangi bir işletme veya aile sahibi midein harika bir yatırımdır çünkü çok birebir maliyetlidirler; yaraşıklı korumaya mevla olmanın ne derece önemli bulunduğunu anlamanız muhtevain binanızın yangın müdafaasının rate başüstüneğu hareketsiz bir örnek yeterlidir!

Kaçış yollarının değişik daire ve gayrı mekanların Yangın Merdiveni Kapısı muhtevainden geçerek korunmuş alana yetişmesina ruhsat verilmelidir. Kaçış yollarının ve merdivenlerinin korunmuş mekanlara ve yahut sokağa oluşturulan baplarının genliği 120 cm’den az olmamalı; bu baplar dâhilen dışarıya esaslı kilitsiz olarak açılmalı ve kendiliğinden olarak kendi kendine kapanacak ve yangın dayanımı en az 120 zaman olacak şekilde konstrüksiyonlmalıdır.

Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki öz ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Report this wiki page